Traminac

Vjerojatno iz južnog Tirola, a prema Bocku (1551)bilo je u Alzasu (Francuska) poznat već početkom XVI stoljeća. Krasi ga ljupka, nešto blaža kiselkastost,umjerena do jača alkoholna jačina uz obilje ekstraktnih materija koje prate lijepo razvijen i prepoznatljiv aromatski i buketni sastav.Ostatak neprovrelog šećera u vinu skladno se uklapa ne narušavajući ljepotu mozaika organoleptičnih svojstava vina.Svojom užitnoću i ljepotom sortnog bukea i arome ovo vino postiže zavidnu kakvoću.

Plavec žuti

U drugim jezicima piše se „Plavez” jaune. Ova star sorta vina potječe i najviše je rasprostranjena u sjeverozapadnoj Hrvatskoj. Autohtona sorta koja je obilnijim kiselinskim sastavom potencirala kiselu notu u bijelim vinima.Punoća ekstraktnih materija i izuzetna kompozicija ugodne kiselkosti, lijepo prate umjerenu alkoholnu jačinu i profinjenu aromu i buke.

Rajnski rizling

Od sorte se dobije vino s najširom paletom okusa i mirisa, od suhog, živahnog mladog vina do punog teškog vina s plemenitom slatkoćom kao posljedicom posebnog načina i vremena berbe. Može se reći da je rajnski rizling sorta koja u vinu može povezati harmoničnu osobnost s sposobnošću polakog staranja vina. Karakteristike sorte su naglašena kiselost, punoća i elegantna aroma te plemeniti, diskretni miris. Vino od rajnskog rizlinga je puno, zaokruženo, s značajnim mirisom i aromom i ima dug životni vijek. Starenjem njegova vrijednost u pravilu raste.

Chardonnay

Daje vino sa karakterističnim sortnim okusom, slamnato-žute boje sa zlatim odsjajem istaknutih mirisa i arome, puno, ugodnog sadržaja kiseline i alkohola.

Cabernet sauvignon

Najpoznatija sorta crnog grožđa, unatoč tome što je uzgojena tek potkraj 18. stoljeća. Osnova je brojnih bordoških vina. Ima mnogo fenola. Kasno dozrijeva i zahtijeva najbolje uvjete dozrijevanja.
Boja: opekastocrvena do tamnocrvena
Arome: zelena paprika, kava, duhan. Složene arome obično se razvijaju nakon duljeg dozrijevanja u bačvi.
Okus: profinjene do jake kiseline, vrlo bogat

Portugizac

Vino karakteriziraju vrlo živahna i iskričava rubinski crvena boja, a ovisno o godini i relativno visoka ukupna kiselost koja mu daje izuzetnu svježinu i pitkost okusa. U mirisu vina se veoma fine voćne arome fermentacije isprepliću s prepoznatljivom i karakterističnom aromom sorte Portugizac.